Resultaat

EigenaarDe coöperanten
Geleverde energieelectricity
VerdelingsgebiedVlaanderenVlaanderen

Energiescore

20/20

Greenpeace

Ons advies: Sterk aanbevolen

Ecopower is een voorloper binnen de Europese federatie van coöperaties en ondersteunt op die manier de ontwikkeling van coöperaties in heel Europa. Het investeert sterk in bijkomende hernieuwbare capaciteit om in de toekomst meer klanten te kunnen bedienen.

Korte beschrijving

Ecopower is één van de grootste stroomproducerende coöperatieve vennootschappen (CVBA) in Europa. Ecopower levert stroom in heel Vlaanderen. Wie klant wil worden, moet een aandeel van 250 euro kopen. Omdat de coöperatie enkel klanten aanvaardt wanneer zij in staat is om hun elektriciteit te leveren die afkomstig is uit hernieuwbare energiebronnen, is er soms een wachtlijst met variabele duur.

Productie (95%)

100%

Hernieuwbare energie

Ecopower produceert 95% van de geleverde stroom. Die is hoofdzakelijk afkomstig uit coöperatieve windenergie (90%). Daarnaast is 5% afkomstig van fotovoltaïsche zonnepanelen.

Aankopen (5%)

100%

Hernieuwbare energie

Ecopower vult zijn elektriciteitsaanbod aan door de overige 5% te kopen bij producenten van wind- en zonne-energie.

Het koopt ook garanties van oorsprong die, helemaal in de lijn van zijn ontwikkelingsbeleid, voor 96% afkomstig zijn van productiecapaciteit voor windenergie.

Investeringen

100%

Hernieuwbare energie

Als burgercoöperatie plant Ecopower 100% van zijn investeringen in windenergie. Er zijn uitzonderlijk grote investeringen gepland. Ecopower is immers van plan om zijn productiecapaciteit met meer dan 68% te verhogen.

Gedetailleerd overzicht

Download het overzicht (pdf)