Aanbevolen
20/20   
Cociter
electricité
logo footer

Ons advies

Cociter haalt een topscore en is duidelijk een leverancier die wij sterk kunnen aanbevelen. Deze coöperatie dekt 100% van haar leveringen met een duurzame stroomproductie. Hernieuwbare energie in handen van de bevolking, dat is de toekomst!

Cociter

Deze Waalse coöperatie verenigt 13 burgercoöperaties die zijn erkend als producent van hernieuwbare energie in Wallonië. Cociter heeft een voordeliger aanbod voor de coöperanten van de 13 deelnemende coöperaties (coöperant worden kost eenmalig 100-260 euro, afhankelijk van de gekozen coöperatie), maar alle inwoners van Wallonië kunnen er klant worden.

Geleverde stroom ?

eolienne100%

Cociter heeft de laatste jaren de productiecapaciteit fors verhoogd. Er is ruim voldoende productie om het aantal klanten en aangesloten coöperanten sterk te laten stijgen. Naast windenergie bestaat deze capaciteit ook voor een klein deel uit zonne-energie, kleinschalige waterkracht en biogas, wat een zeer goede score oplevert. Cociter koopt alle elektriciteit in bij het netwerk van verbonden coöperaties en bij enkele kleinere lokale producenten.

Investeringen per energiebron ?

eolienne100%

Cociter investeerde de afgelopen jaren stevig in zonne-energie en windmolens op land, en de coöperatie plant de capaciteit nog eens fors te verhogen. Cociter doet dit voornamelijk met grote investeringen in onshore wind en in beperkte mate met kleinschalige waterkracht.

Grootte van investeringen ?

0100

Mix op de factuur ?

eolienne100%

Cociter koopt de garanties van oorsprong aan van zijn verbonden coöperaties en lokale producenten. Deze zijn voor afkomstig uit windenergie, waterkracht, zonne-energie en biogas.

Groene warmte ?

0100

Cociter verkoopt geen fossiel gas, maar met verschillende projecten wordt wel groene warmte opgewekt met biogas. De coöperaties informeren hun leden over zuinig omspringen met energie en de omschakeling naar groene verarming. Toch is er nog veel potentieel voor de coöperaties om een grotere rol te spelen in de omschakeling naar groen warmte. We hopen dat ze deze rol in de toekomst zullen opnemen.