Aanbevolen
groene cooperatie
   
Cociter
electricité
logo footer

Ons advies

Cociter is duidelijk een leverancier die wij sterk kunnen aanbevelen. Deze coöperatie dekt 100% van haar leveringen met een duurzame stroomproductie. Hernieuwbare energie in handen van de bevolking, dat is de toekomst!

Cociter

Deze Waalse coöperatie verenigt 12 burgercoöperaties die zijn erkend als producent van hernieuwbare energie in Wallonië. Cociter heeft een voordeliger aanbod voor de coöperanten van de 12 deelnemende coöperaties, maar alle Walen kunnen er klant worden.

Geleverde stroom: ?

Cociter is in volle groei en is de productiecapaciteit fors aan het verhogen. Er is ruim voldoende productie om het aantal aangesloten coöperanten sterk te laten stijgen.  Naast windenergie bestaat deze capaciteit nu ook voor een klein deel uit biogas, wat zeer goed scoort. Cociter koopt geen elektriciteit aan buiten zijn netwerk van verbonden coöperaties.

Investeringen: ?

Cociter investeerde de afgelopen jaren al stevig en plant zijn capaciteit nog fors te verhogen. Ze investeren voornamelijk in windmolens op land, aangevuld met zonnepanelen, kleinschalige waterkracht en biogas.

Mix op de factuur: ?

Cociter koopt de garanties van oorsprong aan van zijn verbonden coöperaties. Deze zijn voor 100% afkomstig uit de productie van windenergie.