Aanbevolen
20/20   
Cociter
logo footer

Ons advies

Cociter haalt een topscore en is duidelijk een leverancier die wij sterk kunnen aanbevelen. Deze coöperatie dekt 100% van haar leveringen met een duurzame stroomproductie en blijft fors investeren in nieuwe projecten. Hernieuwbare energie in handen van de bevolking, dat is de toekomst!

 

Cociter

Deze Waalse coöperatieve energieleverancier verenigt 16 burgercoöperaties die zijn erkend als producent van hernieuwbare energie in Wallonië. Wie klant wil worden bij Cociter moet eerst voor minimum €250 aandelen kopen bij een aangesloten coöperatie.

 

Geleverde stroom ?

100%

Cociter heeft de laatste jaren de productiecapaciteit fors verhoogd. Er is ruim voldoende productie om het aantal klanten en aangesloten coöperanten sterk te laten stijgen. Naast windenergie bestaat deze capaciteit ook voor een klein deel uit zonne-energie, kleinschalige waterkracht en biogas, wat een zeer goede score oplevert. Cociter koopt alle elektriciteit in bij het netwerk van verbonden coöperaties en bij enkele kleinere lokale producenten.

 

Investeringen ?

100%

Cociter investeerde de afgelopen jaren stevig in windmolens op land, en de coöperatie plant de capaciteit nog eens fors te verhogen. Cociter doet voornamelijk investeringen in onshore wind en vult dit aan met zonne-energie, biogas en kleinschalige waterkracht.

 

Grootte van investeringen ?

0100

Mix op de factuur ?

100%

Cociter koopt de garanties van oorsprong aan van zijn verbonden coöperaties en lokale producenten. Deze zijn voor afkomstig uit windenergie, waterkracht, zonne-energie en biogas.

 

Groene warmte ?

0100

Cociter verkoopt geen fossiel gas, maar met verschillende projecten wordt wel groene warmte opgewekt met biogas. De coöperaties informeren hun leden over zuinig omspringen met energie en de omschakeling naar groene verarming. Toch is er nog veel potentieel voor de coöperaties om een grotere rol te spelen in de omschakeling naar groene warmte. We hopen dat ze deze rol in de toekomst meer zullen opnemen.