Aanbevolen
groene cooperatie
20/20
Cociter
electricité
logo footer

Ons advies

Cociter is duidelijk een leverancier die wij sterk kunnen aanbevelen. Deze coöperatie dekt 100% van haar leveringen met een duurzame stroomproductie. De focus ligt nog steeds op windenergie, al investeerde Cociter recent in een beperkte capaciteit biogas. Hernieuwbare energie in handen van de bevolking, dat is de toekomst!

Cociter

Deze Waalse coöperatie verenigt 12 burgercoöperaties die zijn erkend als producent van hernieuwbare energie in Wallonië. Cociter heeft een voordeliger aanbod voor de coöperanten van de 12 deelnemende coöperaties, maar alle Walen kunnen er klant worden.

Geleverde stroom: ?

eolienne100%

Cociter is in volle groei. De stroomleveringen verdrievoudigden het afgelopen jaar bijna (+170%), maar mede dankzij een sterk toegenomen productie binnen het netwerk van verbonden coöperaties (+77%) is er nog voldoende capaciteit om hierin te voorzien met eigen productie. Naast windenergie bestaat deze capaciteit nu ook voor 6% uit biogas, wat zeer goed scoort. Cociter koopt geen elektriciteit aan buiten zijn netwerk van verbonden coöperaties.

Investeringen: ?

eolienne100%

Cociter investeerde de afgelopen jaren al stevig en plant zijn capaciteit met nog eens 50% te verhogen: voor 86% met windmolens op land , aangevuld met zonnepanelen, kleinschalige waterkracht en biogas.

Mix op de factuur: ?

eolienne100%

Cociter koopt de garanties van oorsprong aan van zijn verbonden coöperaties. Deze zijn voor 100% afkomstig uit de productie van windenergie.