Aanbevolen
20/20   
De coöperanten
electricité
logo footer

Ons advies

De score van Wase Wind is onveranderd positief. Wase Wind is een lokale leverancier die fors investeert in hernieuwbare energie. Hoewel Wase Wind geen lid is van de federatie van energiecoöperaties REScoop.Vlaanderen, hechten wij belang aan zijn lokale verankering en de inspraak die coöperanten en omwonenden krijgen. De extra verduidelijkingen die Wase Wind plaatste op zijn website i.v.m. Fortech zorgen voor extra transparantie. Wij raden deze coöperatie van harte aan!

Wase Wind

Wase Wind is een lokale coöperatie, die werkt volgens het principe van nabijheid. Zij levert enkel elektriciteit in de omgeving van haar productievestigingen. Om klant van Wase Wind te worden moet je eerst coöperant worden, dit kost eenmalig 255 euro. Wase Wind investeert in de bouw van windmolenparken via Fortech BVBA.

Geleverde stroom ?

eolienne100%

Wase Wind produceert al zijn stroom op basis van windenergie, via Fortech BVBA. Het koopt geen stroom aan.

Investeringen per energiebron ?

eolienne100%

In verhouding tot de geleverde energie plant Wase wind zeer grote investeringen. De investeringen zijn allemaal in nieuwe windmolens op land.

Grootte van investeringen ?

0100

Mix op de factuur ?

eolienne100%

De energiemix is volledig coherent met de visie van coöperatieve energieproductie en korte ketens, want 100% van de garanties van oorsprong is afkomstig uit Vlaamse onshore windenergie.

Groene warmte ?

0100

Wase Wind levert geen gas, en informeert en sensibiliseert haar leden over isolatie en de omschakeling naar groene verwarming. De coöperatie haalt op dit onderdeel dan ook de maximumscore.