Aanbevolen
18/20   
Trevi
logo footer

Ons advies

Trevion daalt dit jaar een puntje door de iets lagere score die het haalt op de onderdelen groene warmte en investeringen. Op alle andere onderdelen haalt Trevion wél de maximumscore. Hun biogasinstallaties behoren tot de meest duurzame energiebronnen en Trevion blijft ook verder investeren in biogas en zonne-energie. We kunnen deze leverancier dan ook nog steeds sterk aanbevelen!

 

TREVION

Trevi Milieuadvies en Technologie is een Belgisch bedrijf opgericht in 1992 en gespecialiseerd in milieuoplossingen in alle sectoren: water, lucht, en energie. In 2011 werd Trevion gelanceerd om elektriciteit te leveren die vooral afkomstig is van de eigen gistingstanks met een motor voor warmtekrachtkoppeling.

 

Geleverde stroom ?

100%

Trevion produceert ruim voldoende elektriciteit om al zijn klanten te kunnen voorzien van lokale, groene stroom. Het bedrijf hoeft dus geen elektriciteit aan te kopen bij andere producenten. Trevion gebruikt hiervoor biogasinstallaties: vergistingstanks met een beperkte capaciteit op basis van plantaardig afval, waarna het biogas omgezet wordt in elektriciteit en warmte. De overige productie bestaat uit windmolens en zonnepanelen.

 

Investeringen ?

100%

Trevion investeerde de voorbije twee jaren enkel in zonne-energie en plant ook in de toekomst verdere investeringen in zonneprojecten. Deze worden ook terug aangevuld met projecten in biogas. Trevion verliest enkele punten op dit onderdeel omdat de investeringen ten opzichte van de geleverde energie niet voldoende groot zijn. We willen Trevion dan ook graag aanmoedigen weer een tandje bij te steken.

 

Grootte van investeringen ?

0100

Mix op de factuur ?

100%

De energiemix van Trevion ligt volledig in lijn met de geleverde energie en bestaat uit biogas, wind- en zonne-energie.

 

Groene warmte ?

0100

Met zijn biogasinstallaties produceert Trevion groene warmte, die op de site zelf of in de dichte nabijheid terug gebruikt wordt. Aan zijn klanten levert Trevion fossiel gas, wat een iets mindere score oplevert. De score kan in de toekomst stijgen als Trevion samen met zijn klanten stappen onderneemt richting groene warmte.