veranderen van leverancier is gemakkelijk
  • Artikel
17 September 2018

Van leverancier veranderen is gemakkelijk!

Wie heeft gezegd dat veranderen van energieleverancier in België een lijdensweg hoeft te zijn? Het duurt immers maar een paar minuten om de juiste keuze te maken om je ecologische voetafdruk te verkleinen, vooral dankzij onze online vergelijker.

Om te beginnen bekijk je heel eenvoudig ons klassement van energieleveranciers zodat je een idee hebt waar je huidige leverancier zich bevindt en vooral of die al dan niet door Greenpeace wordt aanbevolen. Is dat niet het geval? Bekijk dan welke groene leveranciers er beschikbaar zijn in jouw regio.

Daarna is het jouw beurt om een groene leverancier te kiezen. Je kunt op elk moment zonder kosten en zonder onderbreking van leverancier veranderen, ongeacht je contract. Maak je geen zorgen, jouw nieuwe leverancier zal zich ook bekommeren om alle administratieve stappen die voortvloeien uit jouw vraag om van leverancier te veranderen.

Omdat de contracten geen vervaldatum hebben, kun je dus veranderen wanneer je wilt en loop je geen enkel risico dat je stroom- of gastoevoer onderbroken raakt terwijl je van de ene leverancier overstapt op de andere. Soms kan het wel een maand duren voor de verandering echt ingaat.