Afgeraden
   
E.ON
electricitégaz
logo footer

Ons advies

Door de recente overname van Essent door E.ON, produceert het bedrijf zelf geen energie meer. Essent plant ook geen investeringen en wordt zo een pure trader. Wij raden aan een andere energieleverancier te kiezen, met een grotere bijdrage aan de energietransitie. 

ESSENT (E.ON)

Essent is een Belgische leverancier van elektriciteit en aardgas, en was in het verleden onderdeel van het Duitse RWE. In 2019 vond er een uitwisseling plaats tussen RWE en E.ON, waarbij Essent volledig in handen is gekomen van de Duitse energiereus E.ON. Alle productie van elektriciteit, zowel  uit conventionele bronnen als hernieuwbare energie, is in handen gekomen van RWE. Het bedrijf E.ON zal enkel diensten aanbieden en elektriciteit leveren. RWE blijft wel voor 17% aandeelhouder van E.ON.

Geleverde stroom: ?

E.ON heeft alle productie van elektriciteit overgedragen aan RWE. Essent wekt dus zelf geen energie meer op maar koopt alle energie aan op de nog steeds fel vervuilde Europese energiemarkt. Dit wil zeggen dat het grote hoeveelheden kernenergie (22%) en steenkool (20%) aankoopt.

Investeringen: ?

Essent plant geen investeringen in de nabije toekomst. 

Mix op de factuur: ?

Essent koopt voornamelijk goedkope garanties van oorsprong aan om zijn grijze stroom groen te maken. Deze garanties van oorsprong komen grotendeels uit grootschalige waterkrachtcentrales. De overige contracten (33%) zijn grijze contracten.