Afgeraden
6/20
Energy People
electricité
logo footer

Ons advies

Energy People kondigde op 17 oktober aan zijn activiteiten als energieleverancier te zullen stopzetten. De klantenportefeuille zal worden overgenomen door Mega.
Energy People is een pure trader die grotendeels nucleaire en fossiele stroom inkoopt en groenwast met goedkope garanties van oorsprong. Het bedrijf heeft geen eigen productie en voorziet ook geen investeringen hierin. Kies voor een groenere leverancier!

Energy People

Energy People kondigde op 17 oktober aan zijn activiteiten als energieleverancier te zullen stopzetten. De klantenportefeuille zal worden overgenomen door Mega.

Energy People, opgestart in 2014, is een Limburgs initiatief dat de elektriciteitsmarkt wil openbreken door zijn stroom te verkopen aan inkoopprijs. Het wil zijn verbruikers aanzetten om dit voordeel te investeren in energiebesparende werken. De diensten aan de klanten verlopen uitsluitend online om de kosten te beperken.

Geleverde stroom: ?

eolienne29%biomasse4%gaz21%énergie fossile24%énergie nucléaire22%

Energy People produceert geen elektriciteit en geeft geen informatie over zijn aankopen. Het logische gevolg is dat het alle geleverde elektriciteit op de groothandelsmarkt koopt. Dit betekent dat het veel kernenergie (22%) en steenkool (22%) aankoopt. Energy People zou gemakkelijk een betere score kunnen behalen als het zijn elektriciteit rechtstreeks bij groenestroomproducenten zou aankopen.

Investeringen: ?

Uit de publiek beschikbare informatie blijken geen recente of geplande investeringen in hernieuwbare of andere energiecapaciteit.

Mix op de factuur: ?

eolienne29%biomasse65%gaz1%énergie fossile1%énergie nucléaire4%

De energiemix van Energy People bestaat vooral uit garanties van oorsprong van kleine biomassacentrales en biogas, aangevuld met energie afkomstig van zonnepanelen, kerncentrales en fossiele brandstoffen.