Aanbevolen
groene cooperatie
20/20
De coöperanten van Clean Power Europe
electricité
logo footer

Ons advies

Deze leverancier scoort perfect, zowel op het vlak van investeringen als productie. Energie 2030 produceert en investeert enkel in hernieuwbare energie. Een voorbeeld voor andere leveranciers! Greenpeace heeft wel vragen bij het erg hoge bedrag van 1000 euro om coöperant te worden. Beter is het om die drempel niet zo hoog te leggen, waarbij het de coöperant dan nog altijd vrij staat om meerdere aandelen te kopen.

Energie 2030

Energie 2030 is begonnen als een coöperatie voor de productie van windenergie. In 2001 richtten de coöperanten NV Energie 2030 Agence op, die stroom levert aan de consument. Sinds vorig jaar maken beide deel uit van de coöperatie naar Europees recht Clean Power Europe, waarvan men eerst coöperant moet worden alvorens klant te worden. Een aandeel van Clean Power Europe kost 1000 euro en geeft niet alleen inspraak in het beleid van de groep, maar ook 100€ korting per jaar op de stroomfactuur bij Energie 2030.

Geleverde stroom: ?

eolienne100%

Energie 2030 produceert 71% van de energie die het aan zijn klanten levert. Die wordt bijna uitsluitend geproduceerd met windmolens op land, aangevuld met een klein deeltje zonnepanelen. Daarnaast koopt Energie 2030 ook stroom aan, opnieuw voornamelijk uit windmolens (22%), maar ook kleinschalige waterkracht (4%) en PV (2%).

Investeringen: ?

eolienne100%

Energie 2030 heeft net als vorig jaar grote investeringsplannen op de agenda staan. De investeringen, die volledig uit windenergie bestaan, zullen de productiecapaciteit met 114% doen stijgen.

Mix op de factuur: ?

eolienne100%

De energiemix ligt volledig in de lijn van aankoop- en investeringsbeleid en bestaat voornamelijk uit windenergie, aangevuld met zonne-energie en kleinschalige hydro. Ook voor dit onderdeel behaalt het zo de maximumscore.