Aanbevolen
groene cooperatie
20/20   
De coöperanten van Clean Power Europe
electricitégaz
logo footer

Ons advies

Deze leverancier behaalt een topscore, zowel op investeringen als productie. Energie 2030 produceert en investeert immers enkel in hernieuwbare energie. Een voorbeeld voor andere leveranciers! Greenpeace stelt zich wel vragen bij het erg hoge bedrag van 1000 euro om coöperant te worden. Beter is het om die drempel niet zo hoog te leggen, waarbij het de coöperant dan nog altijd vrij staat om meerdere aandelen te kopen.

Energie 2030

Energie 2030 is begonnen als een coöperatie voor de productie van windenergie. In 2001 richtten de coöperanten NV Energie 2030 Agence op, die stroom levert aan de consument. Sinds 2017 maken beide deel uit van de coöperatie naar Europees recht Clean Power Europe, waarvan men eerst coöperant moet worden alvorens klant te worden. Een aandeel van Clean Power Europe kost 1000 euro en geeft niet alleen inspraak in het beleid van de coöperatie, maar ook 100 euro korting per jaar op de stroomfactuur bij Energie 2030.

Geleverde stroom: ?

eolienne100%

Energie 2030 produceert 100% van de energie die het aan zijn klanten levert. Die wordt grotendeels geproduceerd met windmolens op land, aangevuld met kleinschalige waterkracht en een klein deeltje zonne-energie.

Investeringen: ?

eolienne100%

Energie 2030 investeert een groot deel van zijn omzet terug in hernieuwbare energie. Het investeert de volgende jaren voornamelijk in windenergie op land en een beetje in zonne-energie en biogas.

Mix op de factuur: ?

eolienne100%

De energiemix ligt volledig in de lijn van het aankoop- en investeringsbeleid en bestaat voornamelijk uit windenergie op land, aangevuld met een klein beetje zonne-energie en kleinschalige hydro. Ook voor dit onderdeel behaalt het zo de maximumscore.