Afgeraden
6/20
Comfort Energy
electricitégaz
logo footer

Ons advies

Comfort Energy is een pure trader die grotendeels nucleaire en fossiele stroom inkoopt en groenwast met goedkope garanties van oorsprong. Bovendien deelt Comfort Energy geen informatie met zijn klanten over de afkomst van de geleverde elektriciteit. Dit gebrek aan transparantie is een bijkomende reden om te kiezen voor een andere leverancier! De beoordeling van Comfort Energy is gebaseerd op publiek beschikbare gegevens, aangezien het bedrijf weigerde de nodige cijfers met Greenpeace te delen.

Comfort Energy

Comfort Energy is al meer dan 40 jaar een verdeler van stookolie en zette in 2015 de stap naar de levering van gas en elektriciteit. Hiernaast is Comfort Energy ook actief in het plaatsen en onderhouden van stookolietanks.

Geleverde stroom: ?

eolienne29%biomasse4%gaz21%énergie fossile24%énergie nucléaire22%

Comfort Energy produceert geen elektriciteit en geeft geen informatie over zijn aankopen. Het logische gevolg is dat het alle geleverde elektriciteit op de groothandelsmarkt koopt. Dit betekent dat het veel kernenergie (22%) en steenkool (22%) aankoopt. Comfort Energy zou gemakkelijk een betere score kunnen behalen als het zijn elektriciteit rechtstreeks bij groenestroomproducenten zou aankopen.

Investeringen: ?

Uit de publiek beschikbare informatie blijken geen recente of geplande investeringen in hernieuwbare of andere energiecapaciteit.

Mix op de factuur: ?

eolienne37%biomasse59%gaz1%énergie fossile1%énergie nucléaire2%

Om zijn geleverde elektriciteit te vergroenen, gebruikt Comfort Energy goedkope garanties van oorsprong uit kleinschalige biomassa, biogas en zonthermische elektriciteit.