Afgeraden
4/20   
Antargaz Belgium NV
electricitégaz
logo footer

Ons advies

Antargaz is een pure trader die energie koopt op de Europese energiemarkt en deze verder verkoopt aan zijn klanten. Het bedrijf investeert niet in hernieuwbare energie en slechts een klein deel van de leveringen is gedekt met groene garanties van oorsprong. Antargaz heeft helaas geen informatie met ons gedeeld, dus we baseren ons op openbare informatie. Wij raden deze leverancier af.

Antargaz

Antargaz is hoofdzakelijk een leverancier van aardgas, gastanks en gasflessen. Het is sinds 2019 ook actief als leverancier van elektriciteit en is actief in Vlaanderen en Wallonië.

Geleverde stroom ?

énergie nucléaire22%énergie fossile23%gaz19%biomasse4%eolienne32%

Antargaz heeft helaas geen informatie met ons gedeeld. We gaan er vanuit dat het bedrijf geen eigen productie heeft en alle geleverde energie koopt op de Europese energiemarkt. Via deze markt koopt Antargaz nog grote hoeveelheden elektriciteit uit steenkool- en kerncentrales die het dan doorverkoopt aan zijn klanten.

Investeringen ?

Antargaz plant volgens ons geen investeringen in hernieuwbare energie. Het draagt op geen enkele manier bij aan de energietransitie.

Mix op de factuur ?

énergie nucléaire53%énergie fossile19%gaz20%eolienne8%

Antargaz verkoopt nog veel elektriciteit uit steenkool- en kerncentrales. Slechts 8% van de geleverde stroom wordt gedekt met groene garanties van oorsprong, voornamelijk uit grootschalige waterkracht en biogas.