Resultaat

EigenaarWase Wind
Geleverde energieelectricity
VerdelingsgebiedWaaslandWaasland

Energiescore

20/20

Greenpeace

Ons advies: Sterk aanbevolen

De score van Wase Wind is onveranderd positief. Wase Wind is een groenestroomproducent die fors investeert in hernieuwbare energie. Hoewel Wase Wind geen lid is van de federatie van energiecoöperaties REScoop Vlaanderen, hebben we besloten om het hieraan gelijk te stellen en deze coöperatie dus sterk aan te bevelen. We hechten immers veel belang aan de inspraak die haar coöperanten en de bewoners uit de omgeving krijgen. We maken hier een uitzondering op onze eigen methodologie en blijven dit van dichtbij opvolgen.

Korte beschrijving

Wase Wind is een regionale coöperatie, die werkt volgens het principe van nabijheid. Zij levert enkel elektriciteit in de omgeving van haar productievestigingen. Om klant van Wase Wind te worden moet je eerst coöperant worden. Wase Wind investeert in de bouw van windmolenparken via de  Fortech bvba.

Productie (100%)

100%

Hernieuwbare energie

Wase Wind produceert al haar energie op basis van windenergie. Deze coöperatie beschikt daartoe over 24 MW geïnstalleerd vermogen aan windturbines.

De energiemix is ook coherent met de visie van coöperatieve energieproductie en korte ketens, want 100% van de garanties van oorsprong is afkomstig uit Vlaamse onshore windenergie.

Aankopen (0%)

Wase Wind koopt geen stroom aan.

Investeringen

100%

Hernieuwbare energie

Alle door Wase Wind geplande investeringen, zijn investeringen in nieuwe capaciteit van windmolens op land. Zo wil de coöperatie haar windenergiecapaciteit in de regio met 50% verhogen.

Gedetailleerd overzicht

Download het overzicht (pdf)