Resultaat

EigenaarTrevi
Geleverde energieelectricity
VerdelingsgebiedVlaanderenVlaanderen

Energiescore

14/20

Greenpeace

Ons advies: Aanbevolen

Trevion heeft een heel interessante technologie ontwikkeld en gebruikt kwalitatieve, duurzame brandstof in zijn kleine biomassacentrales. Op dit moment is het in onze methodologie echter nog niet mogelijk om hier extra punten voor te kennen; dit is een element dat we zullen moeten verfijnen. Trevion is een producent die zeker moet worden gevolgd en aangemoedigd voor zijn atypische en duurzame manier van werken.

Korte beschrijving

Trevi Milieuadvies en Technologie is een Belgisch bedrijf dat in 1992 is opgericht door de huidige bestuurders. Het heeft zich gespecialiseerd in milieuoplossingen in alle sectoren: water, lucht, bodem, energie... Trevion ging in 2011 van start om elektriciteit te leveren die vooral afkomstig is van zijn gistingstanks met een motor voor warmtekrachtkopppeling.

Productie (100%)

18%

Hernieuwbare energie

82%

Biomassa

Trevion levert elektriciteit die grotendeels afkomstig is van zijn biomassacentrales (82%). Het gaat om vergistingstanks met een beperkte capaciteit die werken op basis van plantaardig afval (vooral afval van diepvriesgroenten maar ook maïs en gier). Het bedrijf heeft ook windmolenparken die 15% produceren van de stroom die het aan zijn klanten levert, 3% is afkomstig uit fotovoltaïsche installaties.

Aankopen (0%)

Trevion koopt geen stroom aan, maar houdt wel de mogelijkheid open om dat te doen indien het nodig zou zijn om te voldoen aan de vraag.

Wat zijn energiemix betreft, koopt deze leverancier zijn eigen garanties van oorsprong. De mix is dus dezelfde als zijn productie: biomassa, windenergie en zonne-energie.

Investeringen

Biomassa

Trevion heeft een bijzondere competentie ontwikkeld in de ontwikkeling van kleine biomassacentrales (vergisting met warmtekrachtkoppeling) en plant dus ook al zijn investeringen in deze energievorm.

Gedetailleerd overzicht

Download het overzicht (pdf)