Resultaat

EigenaarDirect Energie- Impala
Geleverde energieelectricitygaz
VerdelingsgebiedBelgiëBelgië

Energiescore

14/20

Greenpeace

Ons advies: Aanvaardbaar

Poweo is een leverancier die volop in ontwikkeling is. Het bedrijf koopt in tegenstelling tot vorig jaar geen elektriciteit meer op de markt, wat een positieve impact heeft op de score. Bovendien heeft het dit jaar de producent Quadran overgenomen, die voor 2017 en 2018 meer dan 200 MW per jaar in bijkomende hernieuwbare capaciteit investeert. De bestaande productie van Quadran wordt in deze editie nog niet meegenomen, maar we kunnen dus verwachten dat Poweo volgend jaar nog verder zal stijgen. Wordt vervolgd!

Korte beschrijving

Poweo is een Belgische leverancier van gas en elektriciteit die behoort tot de groep Direct Energie, waar Impala sinds 2011 meerderheidsaandeelhouder is. Impala is ook meerderheidsaandeelhouder van NEOEN, een groep die wereldwijd actief is op het gebied van installaties en de ontwikkeling van productiecapaciteit voor hernieuwbare energie.

Productie (100%)

100%

Aardgas

Poweo beschikte in december 2016 over één STEG-gascentrale van 400 MW.

De energiemix wordt gedomineerd door garanties van oorsprong afkomstig uit biomassa (73%) en windmolens op land (22%).

Aankopen (0%)

Poweo koopt geen elektriciteit meer aan op de Europese markt. Dit heeft in vergelijking met vorig jaar een gunstige impact op de score.

 

Investeringen

99%

Hernieuwbare energie

1%

Biomassa

Poweo investeert via de recent overgenomen producent Quadran voor de periode 2017-18 voor  459 MW in hernieuwbare energie, waarvan 329 MW in onshore wind.

Gedetailleerd overzicht

Download het overzicht (pdf)