Logo klinkenberg

Resultaat

EigenaarKlinkenberg Energy NV
Geleverde energieelectricitygaz
VerdelingsgebiedBelgiëBelgië

Energiescore

4/20

Greenpeace

Ons advies: Afgeraden

Bij gebrek aan gegevens van Klinkenberg doen we voor de beoordeling beroep op de publiek beschikbare informatie. Wat de brandstofmix en aankopen betreft is dit de energiemix op de Europese markt. Deze bestaat nog steeds voor het grootste deel uit kolen- en kernenergie, waardoor Klinkenberg erg laag scoort. Klinkenberg heeft zelf geen productiecapaciteit en is dus een pure trader die niet bijdraagt aan de transitie naar meer hernieuwbare energie. Hoewel Klinkenberg sterke waarden voorstaat, betekent een keuze voor deze leverancier nog steeds een keuze voor fossiele en kernenergie. Spijtig!

Korte beschrijving

Klinkenberg is een Luiks bedrijf dat recent zijn activiteiten heeft uitgebreid tot de levering van elektriciteit. Het bedrijf heeft bijna 40 jaar ervaring in de installatie van elektriciteit, verwarming, sanitair, zonnepanelen, warmtepompen en energiemeters. Klinkenberg is een kleine speler die kritisch staat tegenover het systeem van garanties van oorsprong en die weigert het label “groene stroom’ te gebruiken. In plaats daarvan zet het met ‘Blue energy’ in op energie-efficiëntie en biedt het voordelige formules aan kleine stroomverbruikers en eigenaars van zonnepanelen.

Productie (0%)

Klinkenberg heeft geen eigen productiecapaciteit.

Aankopen (100%)

29%

Hernieuwbare energie

12%

Aardgas

4%

Biomassa

29%

Steenkool en olie

26%

Kernenergie

Klinkenberg koopt al zijn elektriciteit aan op de Europese markt. Deze bestaat voor het grootste deel uit kolen- (29%) en kernenergie (26%), wat een zeer zware impact heeft op de score van Klinkenberg.

Investeringen

Uit de publiek beschikbare informatie blijken geen recente of geplande investeringen in hernieuwbare energiecapaciteit.

Gedetailleerd overzicht

Download het overzicht (pdf)