Resultaat

EigenaarDe coöperanten van Clean Power Europe
Geleverde energieelectricity
VerdelingsgebiedBelgiëBelgië

Energiescore

20/20

Greenpeace

Ons advies: Sterk aanbevolen

Deze leverancier scoort perfect, zowel op het vlak van investeringen als productie. Energie 2030 produceert enkel op basis van hernieuwbare energie, en hetzelfde geldt voor zijn investeringen. Een voorbeeld voor de andere leveranciers!

Korte beschrijving

Energie 2030 is begonnen als een coöperatie voor de productie van windenergie. In 2001 richtten de coöperanten ook de NV Energie 2030 Agence op, die stroom levert aan de consument. Sinds vorig jaar maken beide deel uit van de coöperatie naar Europees recht Clean Power Europe, waarvan men eerst coöperant moet worden alvorens klant te worden. Een aandeel van Clean Power Europe kost 1000 euro en geeft meteen inspraak in het beleid van de groep. Samen voor meer hernieuwbare energie!

Productie (71%)

100%

Hernieuwbare energie

Energie 2030 produceert 71% van de energie die het aan zijn klanten levert. Die wordt voor 98% geproduceerd uit windmolens op land.

Aankopen (29%)

100%

Hernieuwbare energie

29% van de door Energie 2030 geleverde energie wordt aangekocht: voor 76% bij producenten van windenergie, voor 15% uit kleinschalige waterkracht en voor 9% uit fotovoltaïsche installaties.

Ook de energiemix is perfect, aangezien die volledig gericht is op hernieuwbare energie.

Investeringen

100%

Hernieuwbare energie

Energie 2030 plant al zijn investeringen in windenergie. Het gaat om heel grote investeringen, want die zullen de capaciteit de komende jaren met meer dan 270% verhogen.

Gedetailleerd overzicht

Download het overzicht (pdf)