Resultaat

EigenaarGroupe Reibel
Geleverde energieelectricity
VerdelingsgebiedBelgiëBelgië

Energiescore

3/20

Greenpeace

Ons advies: Afgeraden

Alle elektriciteit die Belpower aankoopt, is afkomstig uit kernenergie of fossiele brandstoffen. Belpower investeert nagenoeg niet in eigen productiecapaciteit. Daardoor heeft dit bedrijf een heel lage score. De snelste manier waarop Belpower kan stijgen in het klassement, is door zijn elektriciteit rechtstreeks aan te kopen bij producenten van hernieuwbare energie.

Korte beschrijving

Belpower is een bedrijf uit de Reibel-groep, die oorspronkelijk actief is in transport en logistiek. Om zijn activiteiten wat te diversifiëren, heeft Reibel Belpower (nu Belpower International) opgericht, dat zich tegelijk opwerpt als installateur en ingenieur op het gebied van warmtepompen en thermodynamische boilers en als ontwikkelaar, verdeler en integrator van fotovoltaïsche en thermische installaties. Tot slot levert het bedrijf ook elektriciteit.

Productie (0,5%)

100%

Hernieuwbare energie

Belpower produceert vrijwel geen elektriciteit (niet meer dan 0,5%). Die minimale productie is afkomstig uit fotovoltaïsche zonnepanelen.

Aankopen (99,5%)

71%

Steenkool en olie

29%

Kernenergie

Belpower koopt het grootste deel van zijn elektriciteit rechtstreeks aan bij producenten. 71% van zijn stroom wordt geproduceerd in centrales die draaien op fossiele brandstoffen en 29% is afkomstig uit kernenergie.

Wat de energiemix betreft, wordt de elektriciteit ‘vergroend’ dankzij de aankoop van garanties van oorsprong, hoofdzakelijk afkomstig uit windenergie (54,9%), energie uit (kleinschalige) biomassa (24,5% ) en fotovoltaïsche energie (20,6%).

Investeringen

Hernieuwbare energie

Belpower plant maar heel weinig investeringen in hernieuwbare capaciteit, namelijk amper 1 MW, verdeeld over fotovoltaïsche en thermische zonne-energie.

Gedetailleerd overzicht

Download het overzicht (pdf)