Resultaat

EigenaarGroupe Reibel
Geleverde energieelectricity
VerdelingsgebiedBelgiëBelgië

Energiescore

8/20

Greenpeace

Ons advies: Kan beter

Belpower is erop vooruitgegaan in vergelijking met vorig jaar, als gevolg van een verandering in zijn energiemix en een lichte toename van de eigen elektriciteitsproductie uit zonne-energie. Jammer genoeg zijn de aankopen, die instaan voor de meeste geleverde stroom, nog altijd te veel verbonden met energie op basis van fossiele of nucleaire brandstoffen. Ook door een gebrek aan transparantie bij de aankopen, blijft Belpower hierdoor steken op ‘Kan beter’.

Korte beschrijving

Belpower is een bedrijf uit de Reibel-groep, die oorspronkelijk actief is in transport en logistiek. Om zijn activiteiten wat te diversifiëren, heeft Reibel Belpower (nu Belpower International) opgericht, dat zich tegelijk opwerpt als installateur en ingenieur op het gebied van warmtepompen en thermodynamische boilers en als ontwikkelaar, verdeler en integrator van fotovoltaïsche en thermische installaties. Tot slot levert het bedrijf ook elektriciteit.

Productie (41%)

100%

Hernieuwbare energie

Belpower heeft maar heel weinig eigen productie; maar die bestaat uitsluitend uit zonne-energie.

 

Aankopen (59%)

6%

Hernieuwbare energie

67%

Steenkool en olie

27%

Kernenergie

Bijna 30% van de energie die Belpower aankoopt, is rechtstreeks afkomstig van producenten van kernenergie. Voor 66% van de aankopen wordt vermeld dat deze afkomstig zijn van andere niet-hernieuwbare energiebronnen. Dit is niet voldoende transparant en leidt tot een lagere score op dit punt.

Belpower heeft ook zijn energiemix gewijzigd; die is groener geworden door de aankoop van garanties van oorsprong uit hoofdzakelijk wind- en zonne-energie, maar ook uit kleinschalige waterkracht.

Investeringen

Belpower plant geen investeringen in productiecapaciteit.

Gedetailleerd overzicht

Download het overzicht (pdf)