Resultaat

EigenaarAspiravi Holding NV
Geleverde energieelectricity
VerdelingsgebiedVlaanderenVlaanderen

Energiescore

19/20

Greenpeace

Ons advies: Aanbevolen

Er is sprake van een heel mooie verandering in de strategische keuzes van Aspiray Energy, dat de aanbevelingen van Greenpeace heeft gevolgd en zijn klanten dit jaar voorziet van stroom die wordt geleverd door het moederbedrijf Aspiravi Holding. Aspiravi Energy koopt dus geen energie meer op de markt noch van andere producenten, maar voorziet zichzelf uitsluitend met hernieuwbare energie die het zelf produceert.

Korte beschrijving

Aspiravi Energy is een kleine dochteronderneming van Aspiravi Holding, een installateur van windmolens in Vlaanderen. Het levert elektriciteit aan een aantrekkelijk tarief aan de coöperanten van Limburg wind cvba en Aspiravi Samen cvba, maar levert ook stroom aan andere particulieren in het Vlaams Gewest. Aspiravi Holding heeft vier aandeelhouders: de holdings CREADIV NV, EFIN NV, FINEG NV en NUHMA NV. 96 Belgische gemeenten zijn aandeelhouder van deze vier holdings.

Productie (100%)

89%

Hernieuwbare energie

11%

Biomassa

100% van de geleverde energie wordt geproduceerd door Aspiravi Holding. Het gaat voor 90% om windenergie en voor 10% om kleinschalige biomassa.

Wat de energiemix betreft, koopt Aspiravi Energy garanties van oorsprong die vooral komen uit kleinschalige waterkracht en kleinschalige biomassa. Als het garanties van oorsprong zou kopen van windturbines, zou de score nog een beetje kunnen stijgen.

Aankopen (0%)

Aspiravi Energy koopt geen energie aan.

 

Investeringen

100%

Hernieuwbare energie

Alle nieuwe investeringen die Aspiravi Energy voorziet, zijn ontwikkelingen op het vlak van windenergie.

Gedetailleerd overzicht

Download het overzicht (pdf)